13 Şubat 2014 Perşembe

 

 

MAC FACE & BODY FONDÖTEN

 
Merhaba,
neredeye 1 haftalık aradan sonra sonunda nefes alabilecek bir an bulmuşken  uzun süredir kullandığım ve kanalımda defalarca yorumlasam da  artık blogumda da  yorumlama sırasının geldiğini düşündüğüm Mac'in özellikle youtube camiasında çok pupuler olan  Face&Body Foundation 'nına dair yazıma hoşgeldiniz !
 

 İlk olarak yukarıda  sahip oldoğum ürünü görmektesiniz .Benim rengim:N2.
Bildiğiniz üzere Mac fondötenlerinin renk skalası oldukça geniş  ve ben de sizler için  MAC markasındaki sadece bu fondöten için değil diğer föndetenleri için de kullanabileceğiniz , kendi renginizi kolayca bulabilmeniz açısından aşağıdaki tabloya da bu yazımda yer vermek istedim .
 
 


 C -  Cool yani soğuk renkleri  temsil eder.Sarımsı - altınımsı (hafif yeşillik de barındıran) alt tonlu  cilt renkleri için uygundur
NC - Neutral Cool  yani Nötr-soğuk  renkleri temsil eder.Bu nedenle de sarıımsı- bej  alt tonlu  cilt rengine sahip olanlar için  uygundur.
N - Nötr  renkleri temsil eder . Bej alt tonlu ciltler için uygundur.
W - Sıcak renkleri temsil eder.Bu nedenle de pembe alt tonlu cilt renkleri için uygundur.
NW - Neutral warm yani Nötr-sıcak renkleri temsil eder.Pembemsi-bej alt tonlu ciltler için uygundur.
 
Bu kısa bilgilendirmeden sonra gelelim benim rengim olan N2 'ye :
 
 
Aslına bakarsanız Mac'den aldğım ilk ürün olduğu için bana yardımcı olan Mua 'ya güvenerek aldığım   nötr bir renk olsa da  cildime  hafif sarı kaçtı.Tabi o zamnlar makyaja bu kadar ilgili olmadığım için cilt altonu hakkında ufacık bir fikrim bile yoktu.Yine de yüzümde kollarımdaki kadar sarı durmadığını düşünmekteyim,biraz da pudra uygulamasıyla bu hafif sarılıktan eser kalmıyor.
 
Bu ürünün bu kadar ünlü olmasının nedenini yukarıdaki fotoda kolaylıkla görebilirsiniz ; cilde verdiği sağlıklı-ışıltı, siz yabancılar ne dersiniz ; glowy beybi :)
 
Bu sağlıklı parlaklığı  kendi adıma gerçekten seviyorum.Pudralama işleminin yoğunluğuna bağlı olarak da bu parlaklığı  kolaylıkla azaltabilirsiniz.
 
Üründen fondöten kapatıcılığını beklerseniz,yaşayacağınız tek şey ; hayal kırıklığı.Kendi adıma bunu bilerek  aldığım için kapatıcılık istemediğim günlerde yaz-kış mevsim ayırımı yapmayarak severek 1.5 senedir kullanmaktayım.
 
Ürün oldukça akışkan yapıda bu kadar akışkan olmasının nedeniyse ; su bazlı olması .O  nedenle uygulama işleminden önce ürünü güzelce çalkalamanız,faz ayrımını karıştırarak  ortadan kaldırıp,kullanıma uygun hale getirmeniz gerekmekte.
 
Ürüne dair tek sevmediğim şey;  yüzünüze uyguladığınzda ciltte hafif yapışkan bir his bırakması. Ancak hafif pudralama işlemiyle bu yapışkanlık tamamen yok oluyor.Bu nedenle de gün içinde cildinizde ağırlık hissi olmadan adeta bir bb krem sürmüşsünüz gibi rahatlıkla salınıyorsunuz ortalıkta. :)
 
Ürün sadece yüz için değil vücut için de kullanabileceğiniz bir ürün olduğundan ilk aldığımda sırf meraktan kollarıma ve bacaklarıma uygulamıştım.Kendi çapımda test etmiştim ; acaba kıyafetlerime bulaşır mı gün içinde diye ama beni utandırdı ; sürdüğüm yerde gün boyunca olduğu gibi kalmayı başardı ! 
( ki bu deneyi yaptığım zaman mevsimlerden  yazdı ;bknz.
İzmir sıcağı =çöl sıcağı :) ,terleme  faktörünü siz tahmin edin )
 
Ürünün kullanım süresi 2 sene ve 120 ml'lik olması (standard 30 ml'lik fondötenlerin 4 katı )  nedeniyle bence bu faktörleri hesaba katarsanız ürün  kesinlikle  92 Tl'lik satış fiyatını hakediyor.
 
 
Sevgiyle ve sağlıkla kalın...
 
 


6 yorum:

  1. Demekki beni de w temsil ediyomuş... aydınlattığın için çok teşekkürler tatlım... videolarını hasretle bekler yanacıklarından öperim... muckkk fıstık... :D :D 'ceren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımsın çok saol :) video konusunda biraz hevesim kırıldı bu ara bazı gereksiz insanlar yüzünden, ama geçici bir dönem,en kısa zamanda ve uygun anımda çekmeye devam :) Sevgiler Cerencim ..

      Sil
  2. Yeni videonda da belirtmişsin... sanırım çok üzen olmuş seni ama takma boşver canımın içi. meyve veren ağaç hep taşlanır... seni sevenlerle bizlerle yoluna devam et durma boşver... bizler hep yanındayız bunu unutma. ha bu arada videodaki alışverinin çok yerinde ve güzel olmuş. herşey çok şık... :) :) elifle video bekliyoruz benim için birbirinizi çpmeyi de unutmayın sakın haaa...

    YanıtlaSil
  3. canımsın :) tatlım dün çektik ama süpriz bir konuğumuz daha var ,tamamen aklımdan çıktı,ama elifle buluşmamızda senden bahsedip kocaman öpmüştüm :)İkiimizin başbaşa çekiceği ik videoda kesinlikle bu Ceren için diyip öpücem,o da haftaya gelicek en geç Cerencim :).Kusura bakma tekrardan olur mu ,saol güzel ötesi yorumların için..İyi ki senin gibi izleyicilerim de var benim :)

    YanıtlaSil
  4. herzamanki gibi çok güzeldi sohbet... aranıza girip katılmak için neler vermezdim inan... muhteşem bir üçlü olmuşunuzzz... :) yeni videoyu unutma canımmm...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba mesaj atmada bi sorun var o yuzden buraya yazıyorum..blogum 1 aylık oldu bugün bir çekiliş başlattım yorumlarınızı ve takip etmenizi bekliyorum.. :) iyi günler http://cemreycn.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil