10 Aralık 2013 Salı

Bourjois Healthy Mix Foundation


Selam,

ilk yazımda sizlere elimdeki fondötenler arasında ,gönlümün birincisi olmayı başaran ;  

'Bourjois Healthy Mix Foundation ' tanıtmaktan mutluluk duyarım.








Kullanmaya başladığım 6 aydan bu yana, elimdeki  fondötenleri bir kenara atmama neden olabilecek kadar başarılı ,bu ödüllü fondöteni neden bu kadar çok sevmişim, hep birlikte bir bakalım :
  • Diğer markaların fondötenlerinin içeriklerine kıyasla 'Healthy Mix' in bileşenlerinin bir tık da olsa daha hafif olması,zaten bu hafifliği  ürünü kullanırken cildinizin nefes aldığını farkederek hissediyorsunuz.
  • Ürünün bileşenleri meyve bahçesini aratmayacak kadar cilde faydalı meyve asitleriyle dolu olduğu için ; fondöten görevinin yanı sıra cilt bakımı olarak da bir fondötenden beklenenin fazlasını yapmakta.İçeriğindeki ;
    *Kayısı özü-Aydınlatma *Kavun özü-Nemlendirme *Elma özü-Antioksidan *Zencefil-Enerji  sağlayarak  cildinizin yenilenmesi için hücrelerinizi destekliyor.
  • Ürünün  ambalajının üzerinde yazdığı 16 saatlik kalıcılık vaadini ,ürünü 16 saat yüzümde tutmadığım için yorumlayamasam da, The Balm markasının Time Balm yüz bazı ile uyguladığımda 12 saat yüzümde kaldığı günlerdeki kalıcılığı oldukça başarılıydı. Özellikle benim gibi beyaz tenli  arkadaşların fondöten ve bb kremlerdeki en büyük kabusu olan ; oksitlenme problemini bu üründe hiç yaşamadım.
  • Ürünün yapısı 'semi-matte ' (yarı mat)olarak sınıflandırılmakla birlikte , kendi yüzümde tamamen mat bir görüntüdense sağlıklı bir parlaklık tercih ettiğimi bu fondöten ile birkez daha anladım. Fondöteni ilk uyguladıgımda sabitleme amaçlı kullandığım pudra dışında, gün içinde pudralama ihtiyacı duymadığımı da paylaşmak isterim; ki ben yağlıya dönük karma ciltliyim.O nedenle parlaklık sorunu yasayabilecekler bu sorununu pudralarını gün içinde tazeleyerek rahatlıkla aşabilirler.

  • Bendeki rengi 52 (Vanille) numara olan bu fondötenin kapatıcılığından bahsetmek gerekirse ; hafif-orta kapatıcılığı sayesinde ilk uygulamada yüzdeki çoğu renk düzensizliklerini,sivilce izlerini doğal bir görüntü sağlayarak örtebiliyor.Ki benim aradığım tam da bu; renk dengelemesiyle birlikte sağlıklı bir cilt rengi sayesinde makyajıma düzgün bir zemin hazırlamak.Daha fazla kapatıcılık arıyorsanız şayet;  benim sorunlu cilt dönemlerinde tercih ettiğim 2 kat uygulama sayesinde  aradığınız kapatıcılığa sahip olabilirsiniz.    


  • Mevsimlere göre sınıflandırma yapmayı doğru bulmasam da ,yine de içinde SPF olmaması ve de cildi yeterli derecede nemlendirmesi açısından, kış aylarında cilt kuruluğundan kaynaklı fondötenlerdeki topaklanmış,kabuk kabuk görüntüye neden olmadığı için kesinlikle çoğumuzun  favorisi olabilecek bir ürün.Hoş ; kapatıcılık istediğim  yaz günlerinde  de, bu fondötenin altına yağsız bir güneş kremi sürerek kullanmışlığım var; sonuçtan gayet de memnun kaldım.
Özetlersek ; cildimde sivilcelenmeye yol açmaması,bileşenlerinde cilde yararlı meyve asitleri de olması,orta derecede kapatacılığı,gün boyu oksitlenmeden uzun süre kalıcılığı,diğer fondötenler gibi sizi ve cildinizi bunaltmadan görevini başarıyla yerine getirmesi,açık ten rengime oldukça uygun olan 52 numarası ile kendi rengimi  kolayca bulabilmem ve son olarak da pompalı-cam ambalajıyla şık duruşu sayesinde sizi bilmem ama   bu fiyata daha  iyisini buluncaya kadar ben fondötenlerin kraliçesini buldum sanırım. :)

*Son olarak bu ürünü İstanbul'daki çoğu Watsons'larda,İzmir'deki  sadece Forum Bornova Watsons şubesinde ve de Boyner'lerde bulabilirsiniz.

*30 ml olarak 59 TL 'ye satılmakta.

Sağlıkla ve güzellikle kalın... :)

5 yorum:

  1. Hayırlı olsun blogunuz :) Yahu boujorus un 123 perfect fondoteni bende 54 no aldm net üstünden aldıgım için...epey bi koyu geldi bana şimdi sizdeki bu her ne kadar aynı fondoten olmasada renk skalası benzer sanırım 52 de size bi tık koyu gibi...ya da bana mı öyle geldi...boujourslarda genel olarak bu sorunsal var mı acabaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinem'cim tesekkurler :) Bence bourjois fondötenlerin tek sorunu dediğin gibi renk skalasının oldukça dar olması.Fotodaki benim kolum :) ve gün ışığında çekildi,bana yarım ton koyu ancak ben pudra uygulamasiyla bu yarım tonu dengeliyorum.Healty mix fondötelerinin bu kısıtlı renklerinin neredeyse hepsi sarı alt tonlu.Ben pembe alt tonlu bir cilde sahip olmama rağmen 52 numarasından memnunum.Sana 54 koyu geldiyse 52 'ye bir bak derim canım. .Ben bu fondötenden daha iyisini bulasıya kadar asla vazgeçmem :) Sevgiler..

      Sil
  2. Ben de bu ürünü merak ediyorum ancak yaşadığım şehirde bulmam imkansız. Kayseri Watsonsta da yoktu ve üzüldüğüm nokta şu ki Watsonsta %50 indirim var ve ben alamıyorum :( Sizin bu fondötenden bulabilmek gibi bir durumunuz varsa ve sizin vasıtanızla almış olsam olur mu?

    YanıtlaSil
  3. Canım ben bizzat gidip baktım forum bornovadaki watsonsda satılıyor Izmir'de birtek.Hatta kendime de depolayacaktim,ancak standdaki tüm healtymixler tüketilmiş.En koyu renginden son 2 adet kalmıştı ve görevli bayana devami gelecek mi diye sordum; gelmeyecekmis ne yazik ki.Ben de bitince elimdekini nerden temin edicem kara kara düşünmeye basladim.Istanbul'daki watsonslarda da satiliyor,arkadasin varsa bence onlara bir danis derim.Izmir'de kendime bile bulamadim ne yazik ki. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamı gelmeyecek miymiş :( Ben de nihayet sarı alt tonlu uygun bir fondöten buldum diye seviniyordum... Fondöten arayışına tam gaz devam o zaman.

      Sil