5 Mart 2014 Çarşamba

 

MAYBELLINE DREAM PURE 8-in-1 BB CREAM


Merhaba,
son birkaç haftadır kanalımdaki ve bloğumdaki istemli-istemsiz sessizliğimden sonra  yeni yazımda sizlere ,.3 haftadır kullanıp  gözlemlerimi  paylaşma zamanı geldiğini düşündüğüm ürün   ;
Maybelline Dream Pure 8 i 1 arada BB Krem i tanıtacağım.



İlk olarak bu ürünün karma-yağlı ciltler için uygun olduğunu önemle belirtmek isterim. İçeriğinde 2% Saliclic Acid olduğunu duyduğumda ve Türkiye'ye geldiği ilk hafta ve sonraki haftalar defalarca alsam mı diye düşünüp,Maybelline bir dermokozmetik markası değil kızım kendine gel yine fondöten kıvamında yapış yapış bir ürün çıkarmıştır piyasaya diye önyargılarım dolayısıyla sürekli almayı ertelediğim bu ürünü Ocak ayı başında indirimden iyi ki almışım diyorum.Bu bebek bir harika dostlar !

İlk olarak videolarımda da sıklıkla duyduğunuz Salicylic Acid nedir sorusuna kısacaık bir açıklama getirmek istiyorum.Salicylic Acid ; Beta Hydroxy acid ( BHA ) gurubunda olan ve yağlı ciltler için üretilen cilt bakım ürünleri içerisinde olması gereken en önemli bileşenlerden biri.Çünkü bu madde cildin ölü tabakasını yok etmede soyucu  peeling kıvamında katkı sağlayarak,ciltteki pigmentasyon bozukluklarını yok etmede  aktif  etkisyle senelerdir bilim  adamlarının sorunlu cilt,yağlı cilt,gözenekli cilt,lekeli cilt sorunlarına yönelik tedavilerinde ve ilaçlarında ilk tercih ettiği bileşendir. Kısacası cildin   ölü  üst tabakasının atılmasını sağlayıp , aynı zamandan cildin collagen üretimine katkısıyla da yeni hücrelerin üretilmesi için biçilmiş kaftan olan bu acidi, yağlı ciltli bir kimyager olarak  kendi cilt ürünlerimde her zaman bulunmasını tercih ediyorum.Ve sonuçtan memnunum :)

Bu kadar kimya dersi yeter :) ,birlikte  ürünün üzerinde yazan 8 etkiyi tek tek  inceleyip   kendi gözlemlerimi de ekleyerek ürünü tanımaya  devam edelim :
  1. Kusurları kapatır :Bir bb kremden beklenmeyecek kadar kapatıcı olan bu ürün tek bir uygulamda bile benim sivilce izlerimi kapatmada o kadar başarılı oldu ki, 3 hafta boyunca cilt makyajımda kullanmaya doyamadığım kullandıkça; bebeğim sen daha önce nerdeymişsin diye iç geçirmeme neden olacak kadar sevdim.Bundan önce yine severek kullandığım ve sayfamda da tanıttığım Vichy idealia bb kremimin bile pabucunu dama attı daha ne diyim ; bu sevdamı anlatmak için : )İyinin de iyisi varmış, ki fiyat olarak Vichy'ye kıyasla 3 de 1 fiyatına :)
  2. Ciltte kızarık gönümünü azaltır :Yukarıda da belirttiğim gibi kesinkle bu da doğru ve kızarık görünümünü azaltırken,fondötenlere kıyasla  cilde verdiği rahatlık ve hafiflik hissini çok sevdim ki ben . :)
  3. Yağ içermez : Yağ cildi tıkayan ve dolayısyla siyah nokta  ve sonrasında sivilce oluşumuna neden olan en büyük düşmanımız kızlar unutmayalım !Ve bu üründe yağ yok. ;)
  4. Gözenek görünümünü azaltır : İçeriğindeki salicylic acidin etkisiyle ;doğru olan bir önerme daha ! Makyaja teni ciddi anlamda güzel hazırlıyor.Benim cildimde en büyük problem; T bölgemdeki gözenekler ve görsel olarak bu ürünü kullandığım 3 hafta boyunca  altına baz uygulamadığım halde  aynadaki görüntüme doyamıyorum :) Ancak unutmayalım; gözenekleri  kalıcı olarak yok etmede,tedavi olarak kullanabileceğiniz bir ürün değil bu,sadece mevcut gözeneklerinizi geçici de olsa küçük göstermeyi başaran başarılı bir kozmetik ürünü.
  5.Taze bir görünüm sağlar :Doğru ! Bence yüze ilk sürüldüğünde  semi-matte denlien yarı-mat bir görüntü sunduğu için kesinklike cildiniz daha sağlıklı görünüyor.Ben üzerine The Balm'ın sexy mama pudrasını da uyguladığım için matte görüntüyü gün boyunca başarıyla koruyabiliyorum.


Bendeki rengi light olmak ile birlikte bazı bloggerlar sarı alttonlu olarak yorumlasa da  bu rengi  ,bence  nötr alttonlu ve bu nedenle   benim cildimle güzel uyum sağladı.Ve bir çok ten ürününün aksine oksitlenme problemi yaşatmayan,yüzünüze sürdüğünüz ilk andaki rengini saatlerce korumayı başaran bir ürün.
6.Kızarıkları kapatır : Daha önce de bahsettiğim gibi tek bir katta benim tüm kızarıklırımı kapatmada başarılı olan bu ürün,cildiniz benden daha problemliyse bile 2 kat uygulama ve biraz da problemli bölgeye uygulayacağınız kapatıcıyla  işinizi fazlasıyla görür.
7.Nemlendirir ve pürüzsüzleştirir : Cidim yağlı olduğu için bu ürünün altına extra bir nemlendirici uygulamadan kullanıyorum ben ve ona rağmen nemlendirmesi tam da cildimin ihtiyacı olan seviyede olması nedeniyle ortaya çıkan pürüzsüz görüntüyü,daha önce  elimdeki çoğu fondötenle bile başaramayan beni ciddi anlamda mutlu etti.SPF 15 içermesi ise, kesinlike bahar aylarına girdiğimiz bugünlerde benim için bir artı oldu.
8. Cilt tonunu eşitler :Bunu o kadar doğal bir şekilde yapıyor ki,yüzünüzde bir ürün olduğunu siz bile unutuyorsunuz.Cildinde büyük problemleri olmayan şanslı insanlardansanız ,bu ürünün size sunduğu  görüntüyü beğeneceğinize ben eminim.Bunu o kadar doğal bir şionunu eşitler
 .
Kısacası ürün benim beklediğimden çok daha başarılı çıktığı ve de yüzümdeki  doğal duruşunu sevdiğim için önümüzdeki indirimlerde kesinlikle depolayacağım tek ürün.Zaten hergün kullandığım için 3 haftadır, ben bu bebeği tahminimce  en geç 2 aya rahat bitiririm,bitmeden depolar,severek kullanmaya devam eder, yine bitiririm .:) Bu kısır döngü daha iyisini bulana kadar da devam eder :)
 
Israrla deneyin ;)
 
Ürün 30 ml,ve indirimlerde 10 Tl civarında,indirimsiz ise 20 Tl civarında Gratis,Watsons ve Rossmanlarda  satılmakta.

Sevgiler...

4 yorum:

  1. bloğun hayırlı olsun canım, bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen bakıyorum canım :) çok saol,sevgiler..

      Sil
  2. bu ürünlerden aldım ben de zevkle kullanıyorum canımın içi. çok teşekkürler aydınlattığın için. bi de ben seni çok öplemişim yahuuu... hani videoların nerelerdesin sen. elifle video bekliyoruz. benim için öpeceksiniz birbirinizi unutmayın haaa... özletme kendini yaz arada sırada tamammı şekerrrr... muckkkkkkkkk sana güzel ve alımlı kadın... ceren ben...

    YanıtlaSil
  3. Düzeltme: özlemişim yazacaktım yanlış olmuş cerenn...

    YanıtlaSil