15 Ocak 2014 Çarşamba

Garnier Anti-dark Circles Roll-on Concealer (Göz altı Kapatıcısı)
 
Merhaba,
bu yazımda sizlerle  blogger & youtuberlar arasında oldukça popüler olan, Garnier markasının gözaltı kapatacısı hakkındaki görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
Göz altında problemi olmayan şanslı insanlardan biri olduğumu belirtmek isterim öncelikle.Peki problem yoksa neden kullanıyorsun diye soranlara cevabımsa; günlük makyajımda tercih etmesem de ,full yüz makyajı yapmak istediğim günlerde göz altlarımdaki kendi  cilt rengim ile fondöten rengim arasındaki tonu dengelemek için , cildimizin en hassas ve ince olduğu gözaltına ağır yapılı fondöten sürmektense göz altı için üretilmiş kapatacıları kullanmak gerektiğinin bilincideyim.
 
 
İçeriğindeki maddeler arasında  caffeine molekülü de olduğu için firma bu ürünü ,yorgun gözaltlarına caffeine birebir sloganıyla piyasaya sürdü.Evet içeriğindeki caffeine sayesinde her uygulamanızda gözaltındaki soğukluk hissiyle koyu halkaları,yorgunluğuzu  rahatlatıyor.Ancak bu rahatlamanın geçici olduğunu unutmamak lazım.Uzun süreli kullanımlarda bile sadece caffeine moleküyle göz altınızdaki koyu halkaları tedavi etmede bu ürünün  tek başına yararlı olduğuna asla inanmıyorum.Unutmamak gerekir ki bu marka bir dermokozmetik markası değil,sadece bir kozmetik markası ;o nedenle beklentilerinizi tedavi edici olarak değil,kapatıcı ürün olarak şekillendirmenizi tavsiye ederim.
 

 
Resimde göründüğü üzere bendeki light rengi olmasına rağmen bariz bir şekilde sarı alt tonlu ve cildime 2 ton koyu olan bu kapatıcının renk skalası ne yazık ki herkese hitap etmiyor(light ve medium olmak üzere 2 rengi mevcut).Çok iyi bir şekilde dağıtsam da ne yazık ki göz altımda ,aydınlık bir görüntü yerine pudra uygulamasıyla cilt rengime yaklaşmayı başaran sarımsı bir ton elde ediyorum.İnatla aylarca farklı şekillerde kullanmayı ve uygulamayı  denesem de aradığım kapatıcının Garnier olmadığını sonunda anladım.
 
Kapatıcılığı ve yapısı oldukça  hafif,o nedenle gözaltında problem olmayan kişilerin günlük kapatıcı seçimi için gayet uygun olduğunu düşünmekteyim; tabi  ürünün cilt rengine uyum sağlayan şanslı kişilerdenseniz :)
 
Uygulaması ve dağıtması oldukça kolay.Kapatıcılık beklentiniz yüksekse 2 kat uygulamayla ürünün kapatıcılığını yükseltmek sizin elinizde.Üzerine pudra geçmek zorunluluğunuz bence yok,çünkü gün içinde topaklanma,birikme,çizgilere dolma yapmıyor.Benim bu ürünü kullandıktan sonra  her defasında pudra geçmemin tek nedeni yukarıda da bahsettiğim gibi rengi açarak,cilt rengime daha uygun bir görüntü elde etmek.
 
Toparlamak gerekirse genel olarak güzel bir ürün olsa da renk skalası çok dar olması nedeniyle ben bir kez daha almayı düşünmesem de,hafif kapatıcılık arayan herkese gönül rahatlığıyla önerebilirim.
 
Ürün 15 ml,15-25 TL fiyatıyla tüm kozmetikçilerde satılmakta..
 
Sevgiyle kalın..
 
 
 
 
 

6 yorum:

  1. bu ürün dediğin gibi çoğu blogger ve youtuberların fazlaca anlattığı ürünnlerden. ondan mıdır bilmiyorum çook konuşulan ürünleri bn almıyorum. the balm ın allıkları ,rt fırçalar gibi mesela. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ürünü almaman isabet olmuş Aysel'cim. Çünkü cilt rengimiz benziyor seninle ve o nedenle sana da koyu ve sarı kaçırdı. Ama balm allık larindan en azından Frat Boy'u almanı öneririm. Renk olarak sana çok yakisacaginı düşünüyorum. . R.T. fircalarindan da core collection setini indirimde buldugun an yine kacirmamanı tavsiye ederim nacizane :) öpüyorum. .sevgiler :)

      Sil
  2. yok ben çin işi japon işi aliexpresten takılıyorum bir setim var pembiş pembiş çok mutluyum kendileriyle .. ben bu aralar vişne çürüğü rengi allık arıyorum ama bulamadım istediğim gibi henüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ne kadar geç gördüm mesajını :( Kusura bakma Ayselim..Vişne çürüğü epey iddalıymış :) Vallaha ben de bilmiyorum o renk bir allık hiç :S Ama mac de kesin bulursun aradığın rengi :)

      Sil
  3. ben bu urunu 4-5 yıldır kullanıyorum. yazın bronzlaştığımda pek makyaj yapmam. Bu ürün o zaman daha bi işime yarıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü bir ürün asla değil Esra'cim ama renk seçeneğinin yetersiz olması nedeniyle ben bir daha almam.Elimdekini kullanmaya dönem dönem calissam da neredeyse 1 senedir bırak bitirmeyi yarilayamadim bile :(

      Sil