30 Ocak 2014 Perşembe

 

THE BALM ALLIKLARIM

 
Herkese tekrardan merhaba,
bugün sizlere Türkiye'de  satılmakta olan,özellikle indirimli fiyatlarını göz önünde bulundurursak drugstore diyebileceğimiz markalar arasında  her kulvardaki kozmetik ürününü kullanıp,hepsinden  memnun kaldığım için gönlümün birincisi olan The Balm markasından sahip olduğum 4 allıktan bahsedeceğim.Malum bende yanak çok olunca :) allıklar,rujlardan sonra makyaj malzemeleri arasında 2.büyük tutkum oluyor efendim.
 
Ve gelelim The Balm markasından sahip olduğum allıkların ismine ;
 
  • Down Boy
  • Frat Boy
  • Hot Mama
  • Instain -Toile
 
 
 
 
Allıkların pigmentasyonu,gramajının büyüklüğü,ambalajlarının şık ve zarifliği,indirimlerdeki uygun fiyatı ve de gün boyu kalıcılığı açısından bu allıklardan henüz denemediyseniz inanın bana çok şey kaçırıyorsunuz .
 
Ve gelelim ambalajlarındaki  retro ladylere de bakmaya doyamadığım  allıkların renklerine ;
 

* The Balm-Down Boy Shadow / Blush

 
 
 
 
 
 
Mat ,bebek pembesi,özellikle beyaz ve açık buğday tenlilere çok yakıştırdığım,benim gibi şeftali allık sevenlere bile kendini aldırtacak kadar çekici  tatlı rengiyle mat allık tutkunlarının koleksiyonda bulunması gereken ;pamuk şekeri renklim :)
 
Markanın diğer allık ve pudralarında olduğu gibi talc ve paraben içermemesi de  bu markayı tercih etme nedenlerinizden biri kesinlikle olmalı.
 
Kapağındaki  salon ladysi  ve ayna çevresindeki siyah-gri desenli çerçevesi de, insana kendisini ambalajındaki hatun gibi hissettiriyor yahu. :) Ambalajı mıknatıslı ve karton olmasına rağmen oldukça sağlam.Diğer markalar bence ambalaj konusunda da  The Balm'dan çok şey öğrenmeli !
 
Ürün hem allık hem de far olarak kullanılabilme özelliğiyle de çok amaçlı ürünleri sevenlerin favorisi olacağı kesin.Kendi adıma bu kadar pembe bir farı göz makyajında tercih etmediğim,etmeyeceğim için far olarak kullanıp sizlere yorumlayamasam da allık rengi olarak kesinlikle bu Down Boy bir harika dostum. ;)
 
Son olarak ürün 9,9 gram ve tüm Gratislerde 27 Tl civarı satılmakta.(Son yapılan zamlardan sonra emin olamasam da en kısa sürede gidip bakıp,fiyatlarında değişiklik varsa hemen yazımdaki rakamları güncelleyeceğim kızlar :) )

 *The Balm-Frat Boy Shadow / Blush

 

 

 

Mat,pembemsi- şeftali rengiyle yanaklarımda duruşuna ilk sürdüğüm andan itibaren aşık olduğum  ve bu nedenle de bırakın sadece The balm markası allıklarını ,bugüne kadar denediğim tüm markaların ve renklerin içinde  de  favorim olan  ,bittikçe alınacak  tek allıktır ; hayal dünyamın tüm renklerini barındıran bu beybim :)Çok seviyorum tatlımı  hem de çok :)


Ürün talc ve paraben içermiyor.


Down Boy gibi hem allık hem de far olarak kullanılabilir.


Ürün 8.5 gram ve tüm gratislerde indirimsiz  27 Tl civarı satılmakta. 
 
 
 

*The Balm Hot Mama Shadow / Blush

 
 
 

 
 
Balm markasından ilk aldığım bu allık takip ettiğim yerli-yabancı tüm youtuberların gözdesi sanırım; ben hariç.
 
Işıltılı-koyu şeftali rengiyle bence her cilt rengine gidebilecek bir renk.Nars Orgasm allığına muadil  gösterilmesinin de katıkısı var bence bu allığın populeritesine.
 
Benim için bir Frat Boy olamamasının tek nedeniyse ; içindeki ışıltılar.Beni tanıyanlarınızın bildiği gibi ben makyajda da sadelikten yanayım, günlük makyajlarımda özellikle.Bu nedenle rengini beğensem de  ,akşamları dışarı çıkarken zaman zaman kullansam da  ; Hot Mama'm üzelme ama  gerçek şu ki :gözdem değilsin.
 
Ürün talc ve paraben içermiyor.
 
Far olarak da  denedim  bu ürünü ve far olarak duruşunu yanaklarımdaki duruşundan daha çok yakıştırdım kendime :)
 
Ürün 7.08 gram  27 Tl civarı satılmakta.
 
 
 
 

*The Balm Instain Toile Blush

 
 
 
 
 
 
 
 

Instain allıklar çıkar çıkmaz hepsini toplayan bloggerların aksine renk olarak bana hitap eden tek allığını aldım bu Instain serisinin ; Toile.
 
Pembe ağırlıklı şeftali  ya da mercan diye tanımlayacağım bu  mat rengi ,Frat Boy'u  ben gibi sevenleriniz kesinlikle beğenecek kızlar.Çünkü Frat boy ile renk alttonunu benzetsem de, Toile Frat Boy'a göre çok daha pigmentli ve canlı bir renk. Yanaklarıma ilk uyguladığımda ,tek bir fırça darbesiyle bile  burdayım diye bağıran  bir renkle karşılaşmamın etskisiyle sonraki uygulamalarımda elimi hafif tuttuğım  ; baby-doll yanaklara sahip olmak isteyen  herkese önereceğim ; lolipop renklim :)
 
Ürün talc ve paraben içermiyor.
 
Ürün 6.5 gram ve tüm gratislerde 27 Tl 'ye satılmakta.
 
 
 
Bir sonraki yazıma kadar sevgiyle  ve güzellikle kalın :)
 
 
 
 
 
 
 
 

 



4 yorum:

  1. Toilenin tatlığına gelll ,güle güle kullan selbicim hepsi mükemmel !! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim :)Toile hani biz küçükken oyuncak bebeklerimizin yanaklarında capcanlı renkler olurdu ya tam o renkler gibi duruyor yanaklarda :) Sevgiler..

      Sil
  2. Demin ki yazdiklarim bosa mi gitti yaa:( kisaca ozetlemek gerekirse kimyaci oldugun icin aklima bi soru geldi . Balm in icinde paraben olmadigi malum ee bu da bildigim kadarıyla urunlerin kullanim omurlerini kisaltiyor paletlerde paket acildiktan sonra 12 ay içinde bitmesi gerekiyor elimizde palet 1 den fazla oldugu icin bu sure mumkum degil bu da sağlık acisindan sıkıntı yaratir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşecan'cım blogla epeydir ilgilenemedeiğim ve o nedenle mesajını şimdi gördüğüm için kusura bakma öncelikle..Açıkçası ben toz ürünlerde son kullanma tarihini pek de önemsemiyorum.Kokusunda ve yapısında bir değişiklik yoksa ya da cildime uyguladığımda bir probleme yol açmıyorsa elimdeki ürünü atmam.Ancak söz konusu lıquid yanı sıvı ürünlerse ,son kullanma tarihine kadar o ürünü bitiremezsem bile kesinlikle atarım.Çünkü sıvı içerisinde bakteriler çok daha hızlı ürer,ancak bu arz katı ürünlerde bakteri üreyecek ortam(nemli) ortam olmadığı için sıkıntı olmaz ..Ben açıkçası hep bu gerçeği göz önünde bulundururdum makyaj malzemelerimi kullanırken ve de hiçbir problemle karşılaşmadım bu yaşıma kadar. :)

      Sil